Pásavec je nezameniteľný a jeho meno ho dokonale opisuje. Jeho silný šupinatý pancier sa skladá z niekoľkých pásov, ktoré sa tiahnu okolo celého tela. Vyzerá celkom roztomilo. Zvlášť keď rýchlo behá po púšti na svojich krátkych nôžkach. Svojím citlivým nosom pravdepodobne vystopoval nejaké chutné sústo. Najradšej zo všetkého sa živí hmyzom. Keď ho vyhrabáva z podzemných úkrytov, dokáže pásavec zadržať dych až na šesť minút! To teda musíme uznať, že si svoje jedlo skutočne zaslúžil. Veľkosť: 7,6x3x2cm. Vek: 3+
Kareta pravá elegantne pláva Karibským oceánom. Prednými plutvami obratne prepláva vlnami a vie využívať morské prúdy. Pokiaľ budeš mať to šťastie a stretneš sa s touto kráskou pri potápaní, určite na to nikdy nezabudneš! V blízkosti koralových útesov máš veľkú šancu sa s týmto záhadným morským tvorom stretnúť. Práve tam totiž rastú morské huby, ktorými sa rada živí. Svojim špicatým zobákom ich jemne vyberá z koralov a pochutnáva si na nich. Rozmery figúrky: 2 x 6,5 x 5,5 cm. Vek: 3+
Tieto elegantné, pruhované kone žijú v savanových lúkach východnej a južnej Afriky, kde trávia väčšinu dňa spásaním trávy, listov, kôry, koreňov a stoniek. Každý zebrový vzor pruhov je jedinečný. Ich vynikajúci sluch a zrak im pomáhajú uniknúť predátorom. Obvykle žijú v rodinných skupinách jedného žrebca a niekoľkých kobýl, ale často sa stretávajú vo veľkých stádach niekoľkých stoviek zebier. A raz za rok sa stovky tisíc zebier zhromažďujú, aby migrovali pri hľadaní jedla a vody. Tieto stáda sa niekedy miešajú s ďalšími divokými zvieratami, napr. pštrosom a antilopou. Nikdy sa nevzďaľujú príliš ďaleko od zdroja vody a dožívajú sa asi tridsať rokov vo voľnej prírode. Rozmer: 12 x 8,5 x 3,2 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaný vek: 3-8
Pamäť slona je príslovečná: aj po mnohých rokoch si dokáže spomenúť, kde sa nachádzajú napájadlá, alebo spozná slony, od ktorých bol odlúčený. Samce slonov sú oveľa väčšie ako samice. S takmer štvormetrovou výškou sú po žirafách druhými najväčšími suchozemskými zvieratami. Okrem toho vážia päť až šesť ton a dosahujú tak najvyššiu hmotnosť zo všetkých suchozemských zvierat. Obvykle sa samce slona afrického vo svojich približne dvanástich rokoch oddeľujú od svojho stáda. Potom sú dosť dospelí na to, aby si našli vlastnú potravu a chránili sa, a putujú krajinou s ostatnými samcami alebo ako samotáre – hľadajúc iné stádo. Slony rozpoznajú svoj obraz v zrkadle. Okrem nich to dokáže veľmi málo zvierat. Rozmer: 19,5 x 12,3 x 9 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaný vek: 3-8
Vlk americký zdvíha ňufák proti vetru a pozorne nastražuje špicaté uši. Zavetril snáď niečo? Vytím zvoláva svorku – nastáva čas na lov! Vlk ticho sleduje korisť. A nie je sám. Vie, že jeho svorka je nablízku. Bok po boku sa spoločne potulujú divočinou a keď narazia na korisť, obkľúčia ju. Nebojí sa utkať aj s oveľa väčšími byvolmi. Spoločne sú totiž silní. Vlk americký je so svojou sivou vrchnou srsťou a svetlou srsťou na bruchu a nohách naozaj krásnym zvieraťom. Okolo krku má srsť trochu hustejšiu a vyzerá takmer ako hriva. Tiež ho chráni pred pohryzením v boji s nepriateľmi. Obvykle sa však pohybuje z miesta na miesto v svorke, čo je tá najlepšia ochrana. Figúrka Schleich® patrí do tematického sveta WILD LIFE a je vhodná pre deti od 3 do 8 rokov. Rozmery figúrky: 6,1 x 4,7 x 8 cm. Vek 3+
Sibírsky tiger je najväčšou mačkovitou šelmou na svete. Od ňufáka až po špičku chvosta môže merať až 3 metre. Pruhy tigra sú rôzne a jedinečné ako odtlačky prstov. Dokonca aj koža pod nimi je pruhovaná. Na prvý pohľad sa zdá, že nápadné vzorovanie nemá žiadnu výhodu. Tiger predsa nechce, aby ho jeho korisť okamžite odhalila. Keď ide tiger za súmraku na lov, je vďaka pruhom perfektne maskovaný. Vyzerajú ako vysoká tráva, ktorá sa hýbe vo vetre, alebo ako letmé tiene. V porovnaní s ostatnými „mačkami“ a šelmami pláva tiger dobre a rád. Preto nie je voda pre korisť žiadnym bezpečným miestom. Tigrie mláďatá sa rodia s modrými očami. Rozmer: 7 x 4 x 2 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaný vek: 3-8
Ara arakanga je veľký, nádherne sfarbený papagáj z Južnej Ameriky. Živí sa ovocím a orieškami. Ara arakanga je známy svojím nádherným perím, ktoré žiari sýtymi farbami. Nielenže vyzerá prekrásne, je tiež veľmi nápadný. Vo svojej domovine – v dažďovom pralese – ale práve vďaka tomu opticky splýva so zelenými listami a pestrými plodmi. K jeho obľúbeným jedlám patrí popri ovocí aj para orechy, ktorých tvrdú škrupinu ľahko otvorí svojím zobákom. Ara arakangy je často vidieť aj na brehoch riek, kde olizuje íl. Vďaka pôsobeniu ílu sú jedovaté látky v nezrelých plodoch neškodné a pre ary pôsobia ako prípravok proti bolestiam brucha. Ara svetločervený patrí k najväčším papagájom ara. Väčší je iba ara hyacintová. Rozmer: 8,3 x 5,3 x 8,4 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaný vek: 3-8
Veverička sa v korunách stromov pohybuje tak rýchlo, že ju zahliadnete len kútikom oka. Presne si odmeria skok a hupsne na kmeň liesky a potom ešte vyššie do konárov. A tam už visia lahodné oriešky! Náhlivo odtrhne plody z vetvy a zíde po strome do svojho úkrytu. Zbiera si lieskové orechy na zimu. Veverička je hotový majster v hromadení zásob. A navyše je veľmi roztomilá. Hustá srsť veveričky má načervenalý lesk. Obzvlášť pekný je jej veľký, huňatý chvost. Hbitá obyvateľka lesa obratne skáče z vetvy na vetvu. Je zaneprázdnená zberom orechov na zásobu na zimu. Len občas sa zastaví, keď niečo začuje. Potom sa rozhliadne roztomilými čiernymi korálkovými očami a ako blesk preskakuje z vetvy na vetvu a mizne v korune stromu. Figúrka Schleich® patrí do tematického sveta WILD LIFE a je vhodná pre deti od 3 do 8 rokov. Rozmery figúrky: 4,03 x 2,25 x 4,8 cm. Vek 3+
Koala medvedíkovitý, známy tiež pod nesprávnym názvom ako medvedík koala, je jedným z najznámejších austrálskych zvierat. Hoci vzhľadom naozaj pripomína medveďa, v skutočnosti je to vačkovec. Koala váži 5–12 kg, telo meria 70–90 cm a chvost 6 cm. Koala je jeden z mála cicavcov (okrem primátov), ktorý má odtlačky prstov. Tie sú podobné ľudským odtlačkom prstov, preto môže byť ich rozlíšenie veľmi obtiažne. Mozog koál je jedným z najmenších medzi vačkovcami (iba 2 % telesnej hmotnosti). Koala sa živí takmer výlučne listami eukalyptov, ktoré sú pre väčšinu živočíšnych druhov jedovaté. Rovnako ako vombaty a leňochody má aj koala v porovnaní s ostatnými cicavcami veľmi pomalý metabolizmus a trávi 16 až 18 hodín denne bez pohybu, pričom väčšinu tohto času prespí. Koala nemusí piť, vystačí si s vodou obsiahnutou v potrave. Rozmer: 5 x 4,2 x 3,5 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaný vek: 3-8