Schleich 87956 Vrecko s prekvapením - africké zvieratká L
Kód:
i134_02687956
Skladom
DodávateľSkladom
Termín a spôsob doručenia
Zberateľské zvieratká Wild Life. Objavujte 3 z 16-tich rôznych zvieratiek Schleich® Wild Life! Figúrky Schleich® sú prepracované do najjemnejších detailov, aby deťom pomohli učiť sa počas hrania. Táto položka je súčasťou tematického sveta WILD LIFE a je vhodná pre deti vo veku 3-8 rokov. Nechajte sa prekvapiť, ktoré 3 zvieratká Schleich® Wild Life sa skrývajú vo vašom sáčku! Zbierajte všetkých 16 zvieratiek! Vrecko s prekvapením obsahuje 3 zvieratká. Rozmer vrecka: 18 x 22 x 5 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov.
Najznámejšia líška je líška obyčajná so svojou typickou červenou srsťou a bielym bruchom. Jej veľký, hustý chvost pomáha malej šelme udržiavať pri behu rovnováhu. Počas chladných dní si ho ovíja okolo tela ako hrejivý šál. Líšky jedia najradšej poľné myši, žaby, červy a ovocie. Rozmer: 8 x 4,9 x 2,6 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaný vek: 3-8
Indri patrí medzi primáty a pochádza zo severovýchodného Madagaskaru. Je to najväčší doposiaľ žijúci lemur, ktorý môže dorásť veľkosti až 75 centimetrov. Zástupcovia čeľade indrovitých používajú hlasné a melodické piesne na označovanie svojho teritória a na komunikáciu v skupine. Vďaka jeho prevažne čiernej srsti sa dá hneď spoznať, že tento Indri pochádza zo severu Madagaskaru. Je to preto, že jeho bratranci, ktorí žijú južnejšie na ostrove, majú obvykle bielu farbu. Všetci však majú hustú srsť a roztomilé, okrúhle, žiariace oči. Nesmieme zabudnúť spomenúť jeho najroztomilejší rys: veľké, huňaté uši. Čiernobiely indri pozorne otvorí žlté gombíkové oči a pozorne počúva. Sedí na všetkých štyroch a čaká, kým naň príde rad. Slávne ranné piesne všetkých Indri na Madagaskare práve začali. Samozrejme, že sa chce pripojiť! Každé ráno priatelia spievajú krásne melodické piesne. Sú počuť až na vzdialenosť dvoch kilometrov. Spevom si tiež označujú svoje teritórium a komunikujú medzi sebou. Pst, koncert práve začína! Tent
Mláďatá jelenca bielochvostého majú na srsti biele bodky. Tie slúžia na maskovanie, pretože práve vďaka bodkám ich možno vo vysokej tráve len veľmi ťažko rozpoznať. Keď matka hľadá potravu, schováva sa mláďa jelenca bielochvostého vo vysokej tráve. Natiahne sa na zem a hlavu a krk položí na telo. Mláďa jelenca bielochvostého je schopné sa 20 minút po pôrode postaviť na nohy a za päť dní už behá rýchlejšie ako človek. Rozmer: 5,2 x 5,3 x 2 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaný vek: 3-8
Pozri, mlok škvrnitý! Komu sa podarí zahliadnuť tohto obzvlášť krásneho obojživelníka v lese alebo popri potoku, môže sa považovať za šťastlivca. Väčšinou sa totiž najradšej pohybuje v noci. Cez deň sa najradšej schováva v diere v zemi alebo v jaskyni. Vďaka svojmu nápadnému čiernožltému vzorovaniu si väčšina zvierat udržuje odstup. Vedia, že je to varovanie, ktoré im dáva najavo, že by mohol byť jedovatý. Tento exemplár tu sa však môžu priatelia pokojne bez strachu pohladiť. Veľkosť: 9,8x2,5x6,7cm. Vek: 3+
Vodu má rád kdekto. Málokto sa v nej ale vyžíva ako tapír zo Schleich® Wild Life. Doma v ázijskom tropickom pralese sa tento exotický chobotnatec najradšej váľa vo vode. Nie ale kvôli hygiene, ale kvôli ochladeniu alebo objavom. Svoj rypák totiž často využíva ako šnorchel. Tak môže ľahko hľadať stratený pirátsky poklad na dne rieky. Viete, čo s rypákom ešte dokáže? Pískať. To predvádza aj na veľkom pódiu pred publikom. Pridáte sa tiež? Rozmer: 7 x 4 x 2 cm. Vek: 3+
Pamäť slona je príslovečná: aj po mnohých rokoch si dokáže spomenúť, kde sa nachádzajú napájadlá, alebo spozná slony, od ktorých bol odlúčený. Samce slonov sú oveľa väčšie ako samice. S takmer štvormetrovou výškou sú po žirafách druhými najväčšími suchozemskými zvieratami. Okrem toho vážia päť až šesť ton a dosahujú tak najvyššiu hmotnosť zo všetkých suchozemských zvierat. Obvykle sa samce slona afrického vo svojich približne dvanástich rokoch oddeľujú od svojho stáda. Potom sú dosť dospelí na to, aby si našli vlastnú potravu a chránili sa, a putujú krajinou s ostatnými samcami alebo ako samotáre – hľadajúc iné stádo. Slony rozpoznajú svoj obraz v zrkadle. Okrem nich to dokáže veľmi málo zvierat. Rozmer: 19,5 x 12,3 x 9 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaný vek: 3-8
Ara arakanga je veľký, nádherne sfarbený papagáj z Južnej Ameriky. Živí sa ovocím a orieškami. Ara arakanga je známy svojím nádherným perím, ktoré žiari sýtymi farbami. Nielenže vyzerá prekrásne, je tiež veľmi nápadný. Vo svojej domovine – v dažďovom pralese – ale práve vďaka tomu opticky splýva so zelenými listami a pestrými plodmi. K jeho obľúbeným jedlám patrí popri ovocí aj para orechy, ktorých tvrdú škrupinu ľahko otvorí svojím zobákom. Ara arakangy je často vidieť aj na brehoch riek, kde olizuje íl. Vďaka pôsobeniu ílu sú jedovaté látky v nezrelých plodoch neškodné a pre ary pôsobia ako prípravok proti bolestiam brucha. Ara svetločervený patrí k najväčším papagájom ara. Väčší je iba ara hyacintová. Rozmer: 8,3 x 5,3 x 8,4 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaný vek: 3-8
Existuje 65 druhov klokanov – od malého klokana stromového až po klokana červeného, ktorý z nich je najväčší. Keď sa vztýči, je vysoký ako dospelý človek. Vo svojich zadných nohách majú vačkovce akúsi gumu. Tá ich pri každom skoku vymrští hore. Čím rýchlejšie klokan skáče, tým ďalej sa zviera „katapultuje“ a tým menej energie spotrebúva. Kengura červená dokáže skákať do výšky 3 ma do diaľky 12 m. Rozmer: 12 x 7 x 3,6 cm. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaný vek: 3-8