Makak červenolící vypadá tak přátelsky. Skoro to vypadá, jako by se usmíval a nakláněl svou huňatou hlavu s malým načervenalým obličejem: „Máš pro mě nějaký pamlsek?“ Kdo by odolal! Stejně jako všechny opice i tenhle makak miluje čerstvé ovoce. Pokud je sladké, například banány, miluje ho o to víc. Makak červenolící je zvědavý a společenský a rád se přátelí. Jakmile se s tebou seznámí, můžeš se pomazlit s jeho hustým chlupatým hřbetem. Rozměry figurky: 5,5 x 6,9 x 3,1 cm. Věk: 3+
Co asi tak to roztomilé mládě karakala s pískově zbarvenou srstí chce? Určitě má hlad. Podívej se, jak je roztomilé. Těžko odolat! Musíš mu dát něco k snědku! Kde má asi maminku? Určitě loví v africké savaně, honí myši nebo jiné drobné savce, které přinese domů na večeři. Možná by si mládě karakala v mezičase párkrát kouslo z tvojí svačiny… Rozměry:5,5x4,5x1,8cm. Vhodné pro děti od 3 let.
Vrrrrrrr! Leguán ze Schleich® Wild Life je sice menší než jeho příbuzní ze třídy plazů, ale má jisté záviděníhodné vlastnosti. Svou šupinatou kůži nemusí například promazávat krémem na opalování. UV záření mu totiž vůbec neškodí. Svou úchvatnou hlavou nekývá jen v rytmu hudby, nýbrž tento pohyb používá i ke komunikaci s kamarády. Tu a tam může dojít k nedorozumění, když není jasné, zda zrovna tančí, nebo hovoří. Malý trik: když má na uších sluchátka, asi se oddává tanci a nebude se chtít vybavovat. Maximálně navrhne, abyste tančili s ním. Rozměr: 10,5 x 4 x 2,8 cm. Věk: 3+
„Úúú, úú, áá, áá,“ dělá náš mandril ze Schleich® Wild Life. V tropických deštných pralesích má svůj domov spousta pochoutek: listy, hmyz a houby. Když mandril zrovna nefutruje, pořád se ho někdo ptá na pestrou barvu v jeho obličeji. Na to, odkud pochází a jestli si ji náhodou nenamaloval sám, se zeptejte rovnou jeho. Rozměr: 6,5 x 3 x 6,1 cm. Věk: 3+
Pásovec je nezaměnitelný a jeho jméno ho dokonale popisuje. Jeho silný šupinatý pancíř se skládá z několika pásů, které se táhnou kolem celého těla. Vypadá docela roztomile. Zvlášť když hbitě běhá po poušti na svých krátkých nožkách. Svým citlivým nosem pravděpodobně vystopoval nějaké chutné sousto. Nejraději ze všeho se živí hmyzem. Když ho vyhrabává z podzemních úkrytů, dokáže pásovec zadržet dech až na šest minut! To tedy musíme uznat, že si své jídlo opravdu zasloužil. Velikost: 7,6x3x2cm. Věk: 3+
Proč mají žirafy skvrny? U tak velkých zvířat se zdá být nepravděpodobné, že by sloužily jako maskování. Ale je to tak: zdálky vypadají žirafy jako velký strom. I přes maskující fleky na srsti nejsou žirafy stále skryty před šelmami. Umí se však bránit kopáním předními kopyty. To dělají především tehdy, když chtějí chránit svá mláďata, protože dospělá zvířata jsou zpravidla napadána zřídka. Kdo má příležitost pozorovat žirafy zblízka, může lehce odlišit samice od samců. Jsou trochu menší a mají úzké růžky s malými chomáčky srsti. Žirafí samci mají naproti tomu silné růžky, které jsou na špicích bez srsti. Zdravá, dospělá žirafa dokáže jedním jediným silným kopem zabít lva. Rozměr: 9 x 17,2 x 4,2 cm. Nevhodné pro děti do 3 let. Doporučený věk: 3-8
Co člověka nejdříve zaujme na čápovi ze Schleich® Farm World? Přesně tak. Jeho dlouhý, rudý zobák. Tím náš bílý čáp šťourá ve vodě a hledá hmyz, červy či žáby. Ty tomuto černobílému opeřenci obzvlášť chutnají. Má je asi stejně rád jako tanec na polštářích. Aby se mohl procházet v bažinaté krajině, je tento velký pták vybaven také nápadně dlouhýma nohama. Ty přijdou vhod i při karate. To je na ptáka dost neobvyklé, že? Svými chůdami už jednou přepůlil propisku. Až pak si uvědomil, že s ní ještě vlastně chtěl udělat domácí úkoly. Ooops! Rozměr: 5,8 x 2,6 x 8,9 cm. Věk: 3+
Ara hyacintový se obratně drží kůry stromu. Pomocí silných drápů a zobáku se papoušek v mžiku vyšplhá po kmeni stromu. Kam asi míří? Aha, zahlédl nějaké chutné oříšky visící vysoko na stromě! Jeden z jeho oblíbených pokrmů! Krásný papoušek ara hyacintový má jasně modré opeření se zlatožlutou kůží kolem zobáku a očí. Krásně kontrastuje s duhovým peřím! Rozměry balení: 3,5 x 8,3 x 2,2cm. Věk: 3+
Tito elegantní, pruhovaní koně žijí v savanových loukách východní a jižní Afriky, kde tráví většinu dne spásáním trávy, listy, kůry, kořeny a stonky. Každý zebrový vzor pruhů je jedinečný. Jejich vynikající sluch a zrak jim pomáhají uniknout dravcům. Obvykle žijí v rodinných skupinách jednoho hřebce a několika klisen, ale často se setkávají ve velkých stádech několika set zeber. A jednou za rok se stovky tisíc zeber shromažďují, aby migrovali při hledání jídla a vody. Tato stáda se někdy mísí s dalšími divokými zvířaty, např. pštrosem a antilopou. Nikdy se nevzdalují příliš daleko od zdroje vody a dožívají se asi třiceti let ve volné přírodě. Rozměr: 12 x 8,5 x 3,2 cm. Nevhodné pro děti do 3 let. Doporučený věk: 3-8